نسبت ۱:۲ اسپرسو
نسبت ۱:۲
یکی از مُدهای ماندگار در چندین سال گذشته که دست کم در امریکا مانند مذهب به آن پایبند بودهاند نسبت ۱:۲ برای دمآوری اسپرسو است. میخواهم درمورد اینکه نسبت دم آوری اسپرسو (EBR) چیست، چرا مد نظر است و چرا بسیاری از کافهها این نسبتِ مطلوبِ مشکوکانه (۱:۲) را حفظ میکنند صحبت کنم.
نسبت دمآوری اسپرسو چیست؟
به بیان ساده نسبت وزن یک نوشیدنی اسپرسو به وزن سابهی خشک استفاده شده برای تهیهی آن، نسبت دمآوری اسپرسو میباشد. برای مثال اگر یک باریستا از ۱۸ گرم سابهی قهوه یک شات اسپرسوی ۳۶ گرمی بگیرد، نسبت آن ۱:۲ خواهد بود.
چرا EBR مدنظر است؟
گمان میکنم که اکثر باریستاها این موضوع را درک نمیکنند: اگر شما برای درصد عصاره گیری و TDS (مقدار جامد محلول) هدف دقیقی دارید، تنها یک EBR است که میتواند اسپرسویی به وجود آورد که به هر دو هدف دست یابید. برای مثال در نظر بگیریم که شما تمایل به عصاره گیری 20% و TDS 10% دارید. با استفاده از محاسبات کمی ساده شده تنها EBRی که میتواند 20% عصاره گیری و 10% TDS به وجود آورد نسبت 1:2 است.
برای مثال با 20 گرم سابهی قهوه و 40 گرم اسپرسو:
۱۰% TDS = ۴ گرم جامدات قهوه (۱۰% × ۴۰ گرم اسپرسو = ۴گرم)
۴ گرم از جامدات قهوه از ۲۰گرم سابهی قهوه عصاره گرفته شده = ۲۰% عصاره گیری
یک EBR ۱:۲ می تواند طیفی از ترکیبات عصاره گیری/ TDS را ایجاد کند؛ برای مثال TDS ۸٪ ، عصاره گیری ۱۶٪ یا ۹٪ TDS / ۱۸٪ عصاره گیری. هیچ EBR دیگری نمیتواند این ترکیبات اشاره شده را به وجود آورد.
اگر شما ۱۰٪ TDS و ۲۲٪ عصاره گیری بخواهید چطور؟ در آن صورت به EBR ۱:۲،۲ احتیاج دارید. * و به همین ترتیب. (در نظر داشته باشید که پیش می آید EBR شما به نسبت درصد عصاره گیری به TDS انتخابیتان نیز شباهت داشته باشد.)
* این محاسبات برای کمک به نشان دادن مفهوم تا حدی ساده شدهاند، لطفا از نادرستی آنها سردرگم نشوید.